Tendințe privind operațiile estetice în 2024

Beauty

În anul 2023, rejuvenarea intimă a fost una dintre operațiile estetice de top. În 2024, observăm o creștere a cererii pentru cinci proceduri estetice, care nu doar că sunt populare pe rețelele de socializare, dar și mențin naturalețea aspectului pacienților.

Luna ianuarie este, în mod tradițional, o perioadă în care numărul programărilor pentru diverse intervenții estetice crește. Aceasta se explică prin faptul că prima lună a anului este considerată o perioadă de repaus, ideală pentru recuperare după intervenții estetice minim invazive sau chirurgicale care necesită timp de vindecare. Printre procedurile tot mai căutate se numără augmentarea mamară. Deși era considerată un subiect tabu în trecut, interesul pentru acest tip de intervenție a crescut semnificativ în ultimii ani.

Implanturi mamare de dimensiuni mai mici și ultra ușoare

Dacă în trecut multe paciente își doreau să își mărească considerabil sânii pentru a obține o transformare vizibilă, tendințele actuale au evoluat. Acum, femeile preferă sâni cu o formă frumoasă, anatomică, fermi, dar de dimensiuni mai mici și cu un aspect natural.

Foxy eyes cu efect de lungă durată

Foxy Eyes este unul dintre cele mai noi și mai răspândite trenduri internaționale. Acesta este un termen generic care include mai multe tratamente ce ridică și alungesc simultan pleoapa superioară, rezultând într-o formă migdalată a ochilor și o privire accentuată.

Buze mai pline, dar cu aspect natural

În 2024, continuă să fie solicitate intervențiile pentru obținerea unor buze mai pline și conturate, dar cu un aspect natural, în armonie cu trăsăturile feței. Tendințele actuale pun accentul pe volum subtil și pe contururi care se integrează perfect cu restul feței, evitând aspectul exagerat.

Pomeți mai conturați

Conceptul de Face Contouring, popularizat inițial prin machiaj de vedetele de la Hollywood, a evoluat semnificativ. În trecut, pentru a obține pomeți mai conturați sau o linie mandibulară bine definită, singura opțiune era bisturiul. Acum, aceste rezultate pot fi atinse fără machiaj sau intervenții invazive, datorită progreselor în domeniul esteticii.

Pentru persoanele de peste 60 de ani, sunt recomandate firele resorbabile de suspensie, care oferă o ridicare discretă și naturală. De asemenea, acidul hialuronic, utilizat corect de un medic cu experiență, poate contura pomeții eficient, oferind rezultate remarcabile și naturale.

Rejuvenare intimă

Un subiect de mare interes în 2024 este reprezentat de tratamentele pentru rejuvenarea genitală, o temă care până nu demult era considerată tabu. Aceste proceduri variază de la utilizarea aparatelor laser pentru întărirea musculaturii vaginale (cunoscută sub denumirea de “vaginal tightening”) până la tratamente cu produse injectabile, special concepute pentru modelarea organelor genitale. Scopul acestor proceduri nu este doar estetic, ci și funcțional, ajutând la reducerea problemelor de incontinență urinară, frecvente după o anumită vârstă.

De asemenea, cererea pentru labioplastie a crescut considerabil. Aceasta este intervenția chirurgicală prin care se reduce dimensiunea labiilor mici sau mari. Femeile optează pentru această intervenție nu doar din motive estetice, ci și pentru a spori confortul în viața de zi cu zi, evitând disconfortul provocat de îmbrăcămintea strâmtă.

Pentru a beneficia de cele mai bune rezultate în orice procedură estetică, este esențial să alegeți un medic specialist cu experiență și expertiză. Dr. Radu Panțuru este un renumit medic plastician, cunoscut pentru abordarea sa meticuloasă și pentru atenția la detalii. Cu o vastă experiență în domeniul chirurgiei estetice, Dr. Panțuru oferă pacienților săi soluții personalizate, care pun accentul pe naturalețea și armonia trăsăturilor. Alegerea Dr. Radu Panțuru pentru intervențiile estetice garantează nu doar rezultate estetice de excepție, ci și o îngrijire deosebită pe tot parcursul procesului, de la consultare până la recuperare.

Distribuie Articolul